Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

tirsdag den 25. november 2008

Tid til en øl - Bov bryg Jule Bock

25. November 2008
Så kom der vinterdæk på bilen, men nu siger de, at vejret skifter til det varmere, så nu er der ikke behov for dem. Vi må næsten håbe, der kommer sne og glat føre en anden gang, så det ikke er helt spildt. Vi springer over skiferien i år, så ikke engang der, får vi brug for vinterdæk. Min bror har en lade og en god donkraft, og det tog ham ingen tid at skifte dækkene. Imens prøvede jeg at gøre mig så nyttig som mulig, men jeg har ikke det samme tag på det, som han har. Derudover var jeg endda inviteret til ”Kylling i karry”, så det blev en hyggelig aften.

Der er mange danske bryggerier -  nogle store, nogle små – og de udsender næsten alle mindst en juleøl. Nogle sender endda 3-4 stykker på markdedet.
Et af de små er det sønderjyske ”Bov Bryg” fra Bylderup-Bov. Bryggeriet åbnede i2007, og drives af  Mogens Damm, der stammer fra København. Det har til huse i det gamle slagteri.
De har en del bockøl på markedet, men da det er svært at sige Bov Bryg Bock, sætter de et ekstra ord ind. – Bov Bryg Maj Bock eller Bov Bryg Dobbelt Bock. Det er nemmere at sige.
Det gælder også for Bov Bryg Jule Bock, der er en øl på 8,2%. Det kunne tyde på, at det er en videreudvikling af dobbeltbocken. Den er i hvert fald også brygget på pilsner-, münchener- og karamelmalt og tilsat Northern Brewer og Perle humle.
Det er en klar, mørk øl med et mahognyfarvet skær. Den er slevfølgelig undergæret. Duften er dejlig med noter af blomme og rosin. Det samme fornemmes i smagen, der er fyldig. Der er kun en mild bitterhed i eftersmagen, der stadig er præget af blomme. Derudover er der en lidt mærkelig sur note i eftersmagen.
Karakter 3+

Ingen kommentarer:

Send en kommentar