Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

søndag den 2. november 2008

Tid til en øl - Nessie

2. November 2008
Nej, hvor er jeg træt i benene i dag. Det er altså nemmere at sidde hjemme og se ”Vild med dans” end rent faktisk at prøve at udføre det. I dag havde danseskolen arrangeret en ekstra dobbelttime for dem, der havde lyst, og det havde vi. Vi er jo stadig på begynderplan, men der kom et par ekstra trin ind i valsen og quicksteppen, og det blev det kun sjovere af. Men samtidig skulle vi nu for alvor til at komme ned i knæ og op på tå. Det får dansen til at flyde bedre, men hold fast, hvor er det hårdt. Vi skulle også løfte knæene noget højere i Jive, så det begynder lidt at ligne aerobic. Heldigvis var der god kage i pause, så vi havde noget at forbrænde.

Så var der tid til en øl, da vi kom hjem, og bestemt også brug for den. Jeg havde i starten at min ølinteresse læst om en øl baseret på whiskymalt fra det østriske bryggeri Eggenberg.  Og hvad knytter sig til whisky og Skotland – det gør selvfølgelig Loch Ness Uhyret – Nessie.
Ofte reklameres der med whisky-øl, men whisky elskere bliver skuffede, når de smager disse øl. Det virker lidt som et PR- stunt.
På det seneste er der dukket flere og flere øl frem, der er lagret på whiskyfade, og det giver tit lidt mere autentisk whiskysmag – f.eks Paradox-serien fra Brewdog.
Men er det kun baseret på whiskymalt kan det være svært at smage sammenhængen. Det gælder også denne øl.

Schloss Eggenberg er et gammelt østrisk bryggeri fra 1681. Det ligger i  regionen Salzkammergut og ligger ned til floden Alm. Det er det klare bjergvand herfra, der benyttes i produktionen. På ”Nessie”s etiket er årstallet 1148 nævnt. Det refererer formodentlig til selve slottets alder.
Familien Støhr har siden 1803 ejet slottet og bryggeriet.

Første gang jeg smagte den, var på en livstilsmesse i Aalborghallen. Det var kun et snapseglas, så det var lidt svært at vurdere den. Men nu har ølkonsortiet samtlige øl fra Eggenberg på lager, så længe det varer.

”Mac Queen’s Nessie” er en undergæret øl på 5,0% med en flot ravgylden farve, der faktisk godt kan minde om whisky. Den er som sagt brygget på Scottsh Highland Whisky Malt og er lagret i 6 mdr. Skummet er hvidt, og der er mange små, lette bobler. Duften er svag, og mundfølelsen er let og virker desværre lidt tynd. Smagen er maltet med en note, der måske skyldes whiskymalten, men det minder ikke om whisky. Der er dog en pæn bitterhed og i slutningen af eftersmagen anes en smule røg.
Karakter 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar