Bedømmelse

1 Dårlig
2 Drikkelig
3 God
4 Meget god
5 Fantastisk

onsdag den 26. november 2008

Tid til en øl - Noël de Geants

26, November 2008
”Brasserie des Geants” – Giganternes bryggeri har i 2007 slået sig sammen med ”Brasserie Ellezeloise” – Heksenes Bryggeri. Nu kalder de sig ”Brasserie des Legendes” – Legendernes Bryggeri, men deres produkter er stadig forskellige. Jeg kender bedst øllene fra Legendernes bryggeri, bla. den fantastiske belgiske stout ”Hercule”, men på Ølentusianternes juleølsmagning blev vi præsenteret for Giganternes Juleøl – ”Noël des Geants”

Bryggeriet ligger i den fransktalende sydlige del af Belgien – i byen Irchonwelz. De sendte juleøllen på markedet i 2007. Den er på 8,5% og er krydret med en speciel urt ( ? ) der vokser på egnen. Der oplyses intet om denne øl på deres hjemmeside, og ikke så mange fakta andre steder.
Det er en ufiltreret mahognyfarvet belgisk ale med hvidt skum. Duften er ikke særlig tydelig, men man kan ane en smule koriander?. Den føles let og livlig pga højt kulsyreindhold. I smagen fornemmes en del syrlighed, men også noter af appelsin og koriander. Der er en lang eftersmag, der også er præget af en del syrlighed. En lidt anderledes juleøl, med en syrlighed, man ikke så tit ser til jul. Om den passer til julen, ved jeg ikke rigtig, men det er en spændende øl.
Karakter 4

Ingen kommentarer:

Send en kommentar